“Susret pjesnika sa mladima”

  • Početna
Akademik Luko Paljetak i fra Ivan Kramar, pjesnici koji su imali susret sa srednjoškolcima Brčko distrikta pod nazivom „Susret pjesnika sa mladima“ koji je održan 17. marta 2022. godine ispred HKD Napredak Brčko.
Učenici naše škole sa profesorima imali su priliku da budu u društvu pisaca, slušaju njihove stihove, a na kraju su mogli da razgovaraju sa pjesnicima, a program je završen zajedničkom fotografijom kako bi zabilježili zajedničke trenutke.
Akademik Luko Paljetak rođen je i odrastao u Dubrovniku, gdje živi i radi. Diplomirao je hrvatski i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zadru. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Pjesnik, prevoditelj, kazališni i likovni kritičar, redatelj, kolumnist, esejist, dječji pisac, dramaturg, dramaturg Kazališta lutaka Zadar i redoviti je član HAZU i dopisni član Slovenske akademije znanosti i umjetnosti (SAZU).
Preveo je neka od djela Shakespearea, Byrona, Wildea, Joycea i Prešerena, a zajedno sa Zlatkom Tomičićem preveo je zbirku pjesama makedonskog pjesnika Konstantina Miladinova.
Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.
May be an image of 2 people, people playing musical instruments, people standing and indoor
May be an image of 2 people
Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post