Proljećni raspust u Brčkom počinje 4. aprila

  • Početna

Proljećni raspust za učenike osnovnih i srednjih škola na području Brčko distrikta počeće u ponedjeljak 4. aprila i trajaće sedam dana, potvrdio je to za Radio Brčko šef vladinog Odjeljenja za obrazovanje, Zoran Bulatović.

On je izrazio zadovoljstvo što se, nakon dvije godine zbog pandemije virusa korona, redovni proljetni raspust odvija u zakonom predviđenom terminu.

Učenici se u školske klupe vraćaju u ponedeljak 11. aprila po važećem nastavnom planu i programu.

„Po zakonu, proljetni raspust se planira u prvim sedmicama aprila tako da je ove godine raspust planiran pred nastupajuće vjerske praznike i uklopili smo se u zakonski okvir“ rekao je Bulatović.

On je rekao da će se proces nastave odvijati za više od 6000 učenike osnovnih i 2700 učenika srednjih škola kako je planirano, ali da će nastavni kadar imati redovne aktivnosti tokom proljetnog raspusta.

Bulatović je rekao da će se školska godina po nastavnom planu i programu za maturante završiti 13. maja ove godine, za učenike završnih razreda osnovnih škola 10. juna dok za ostale učenike nastava prestaje 17. juna ove godine kada počinje i ljetnji raspust.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post