Ljetni program za mlade naučnike 2021

 • Početna

Krajnji rok: 14. januar 2021.
Otvoreno za: međunarodne kandidate

Opis

Prijave su otvorene za Ljetni program mladih naučnika Međunarodnog instituta za primijenjenu sistemsku analizu (IIASA) 2021. Program je dizajniran za doktorante (idealno oko 2 godine prije nego što doktoriraju) koji rade na temi kompatibilnoj s tekućim istraživanjima na IIASA-i i žele istražiti političke implikacije njihovog rada.

Polaznici će raditi pod direktnim nadzorom iskusnog naučnika iz IIASA-e u jedinstvenom interdisciplinarnom i međunarodnom istraživačkom okruženju. Oni će izraditi rad (koji će poslužiti kao prvi korak ka objavljivanju članka u časopisu) i dobit će priliku za izgradnju kontakata za buduću suradnju unutar svjetske mreže instituta.

 

Kvalifikacije

 • Kandidati iz svih zemalja su dobrodošli, iako IIASA daje prednost građanima ili stanovnicima zemalja nacionalnih organizacija (NMO).
 • Program je namijenjen doktorantima koji rade na temi kompatibilnoj s interdisciplinarnim istraživačkim programom IIASA.

Prednosti

 • Većina nacionalnih organizacija (NMO) instituta pruža posebne grantove kako bi omogućili mladim naučnicima (bilo njihovim državljanima ili stranim studentima koji studiraju u njihovoj zemlji) da učestvuju u YSSP-u. Napomena: dostupni su samo ograničeni termini, tako da postoji šansa da odabrani kandidati neće dobiti sredstva od NMO-a zbog velike potražnje). Stipendija neznatno varira među NMO-ima, ali obično iznosi 1310 € mjesečno plus avionske karte.
 • IIASA ne naplaćuje školarinu. Općenito, od učesnika se očekuje da pokriju sve troškove povezane s njihovim boravkom (tromjesečna stanarina, obroci, lokalni prijevoz, troškovi za prateće izdržavane članove i zdravstveno osiguranje) iz NMO grantova ili drugog izvora finansiranja.

Kako se prijaviti?

Sljedeći koraci će vas voditi kroz postupak prijave:

 • Korak 1: Napravite novu prijavu
  Ova opcija vam omogućava pokretanje nove prijave. Do isteka roka za prijavu možete kreirati novu prijavu, urediti postojeću i predati ispunjenu prijavu programu.
 • Korak 2: Popunite svoju prijavu
  Prijava zahtijeva popunjavanje niza polja u kojima se traži da navedete podatke o svojim istraživačkim interesima, CV, motivaciju za prijavu u program i imena dvije reference.
 • Korak 3: Pošaljite svoju prijavu
  Kada predate prijavu, primit ćete e-poruku s potvrdom i daljnja uputstva. Jednom kada se prijava podnese, ne može se više mijenjati.

Kako biste se prijavili, kliknite ovdje.

 

Za više informacija, posjetite zvaničnu stranicu.

 

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post