Prijavite se za razmjenu studenata i rad u banci u Austriji

  • Početna

Stipendija Best of South-East predstavlja saradnju Steiermärkische Sparkasse banke i Univerziteta u Gracu. U pitanju je jednogodišnja stipendija i upis kao student na razmjeni na Univerzitet Graz, u kombinaciji s jednogodišnjim programom pripravnika ili dvomjesečnim stažiranjem u Steiermärkische Sparkasse banci.

OBLAST:
Više oblasti
OPIS
Program stažiranja fokusiran je na studiranje: jednu godinu pohađate časove na univerzitetu u Gracu, a tokom ljetnih mjeseci obavljate dvomjesečnu praksu u banci. U programu za pripravnike fokus je na praktičnom iskustvu: steći ćete praktični uvid u rad, u banci godinu dana i istovremeno završiti neke časove na univerzitetu u Gracu. Cilj programa je pružiti ciljnim grupama međunarodno radno iskustvo, kao i mogućnosti za obuku i dalje obrazovanje. Pored toga, program pripravnika ili stažiranja studentima olakšava ulazak u profesionalni život.
Ukupan iznos finansiranja po učesniku iznosi maksimalno 9 000 eura godišnje:
· mjesečna nadoknada: 750 eura,
· intenzivni kurs ili semestarski kurs njemačkog jezika na jezičkom mjestu susreta;
· uključenje na Univerzitetu Graz;
· oslobođenje od školarine na Univerzitetu Graz;
· događaji tokom godine (npr. umrežavanje) pod uslovom da to situacija dopušta.
Napomena: stipendisti Best of South-East školarine ne mogu dobiti sredstva iz drugog programa mobilnosti (poput Erasmus+, Erasmus+ International, CEEPUS itd.) dok dobijaju stipendiju na univerzitetu u Gracu.
USLOVI
– Studenti sa akreditovanog univerziteta iz ciljne regije (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija, Slovenija) ili diplomci akreditovanog univerziteta iz ciljne regije (diplomiranje u roku od 12 mjeseci prije roka za prijavu) ili redovni studenti sa univerziteta u Gracu;
– Državljanstvo jedne od sljedećih zemalja: Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore ili Sjeverne Makedonije;
– Maternji jezik: slovenački, bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski ili makedonski;
– Diploma ekonomije ili prava sa vrlo dobrim rezultatima;
– Dokaz o dobrom poznavanju njemačkog jezika (pripravnik B1, stažista A2);
– Odlično poznavanje engleskog jezika;
– Kandidati imaju maksimalno 27 godina u trenutku prijave;
– Spremnost za izvođenje, jake komunikacijske vještine, fleksibilnost, analitičko i praktično orijentisano ekonomsko razmišljanje.
NAČIN PRIJAVE
Potrebno je poslati e-mail na incoming.exchange@uni-graz.at najkasnije do 2. decembra 2020. i navesti sljedeće informacije:
o ime i prezime (kao u pasošu),
o datum rođenja (dan/mjesec/godina),
o naziv matičnog univerziteta na nacionalnom i engleskom jeziku,
o informacije o studiranju:
· studenti:
– trenutni nivo studija (bečelor/diploma/master/doktorat);
– područje studija u kojem ste trenutno upisani na vašem matičnom univerzitetu, uključujući očekivani datum diplomiranja;
· diplomci – prethodni stepen:
– specifikacija nivoa studija (bečelor/diploma/master);
– područje studija;
– datum završetka prema diplomi;
o ako ste već studirali na austrijskom univerzitetu: maturski broj (austrijski studentski broj) i navesti austrijski univerzitet domaćina.
Podaci navedeni u vašem meilu služiće za potvrdu da ispunjavate programske zahtjeve. Ako je to slučaj, pristupićete onlajn aplikaciji u Mobility-Online putem meila.
ROK ZA PRIJAVU:
4. decembar 2020. godine
Preuzeto sa mladiinfo.me
Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post