Učenici Tehničke škole Brčko redovno osvajaju brojne nagrade na takmičenjima

  • Početna

Učenici JU Tehnička škola Brčko osvajaju brojne nagrade na takmičenjima i festivalima koji se u posljednje vrijeme organiziraju u Brčkom i Bosni i Hercegovini zahvaljujući povoljnijoj epidemiološkoj situaciji i fizičkom odvijanju nastave. Škola je, inače, tehnički odlično opremljena a svršeni učenici brzo pronalaze posao na tržištu rada ili školovanje nastavljaju na fakultetima.

Direktor brčanske tehničke škole Dejan Nikolić za Radio Brčko je pojasnio da je škola, osim po kvalitetnom obrazovnom procesu, godinama unatrag prepoznata u društvu i u segmentu dobijanja nagrada i priznanja na takmičenjima i simpozijima u Brčkom, Bosni i Hercegovini i zemljama okruženja. Dva učenika Tehničke škole osvojili su prvo i drugo mjestu u poznavanju njemačkog jezika na međuškolskom takmičenju „Olimpijada njemačkog jezika“ održanog sredinom aprila u Gimnaziji „Vaso Pelagić“ Brčko.

direktor Dejan Nikolić

Direktor Nikolić je rekao da je takmičenje održano u tri nivoa, a prvoplasirani i drugoplasirani učenici učestvovaće na finalnom takmičenju u Sarajevu koje će se u organizaciji Goethe Instituta održati 6. maja. On je dodao da su učenici škole na nedavnom takmičenju o kviru državnog „Simpozija tekstilstva i kožarstva“ u Travniku osvojili 1. i 2. mjesto.

Milan Tešić, profesor i Edin Mujić, pedagog

Profesor praktične nastave Milan Tešić, kazao je da škola ima odlične tehničke uslove za rad, dobar nastavni kadar i menadžment, te da učenici brčanske Tehničke škole obrazovanje dalje nastavljaju u BiH i zemljama okruženja ili brzo pronalaze posao kod poslodavaca u Brčko distriktu ili negdje drugdje.

Tehnička škola trenutno broji 830 učenika, najbrojnija je od četiri srednje škole u Brčkom i taj broj godinama unatrag je konstantan s minimalnim oscilacijama.

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post