Radionica za mlade na temu medijske i informacijske pismenosti

  • Početna

Agencija Canal France International (CFI) organizuje radionicu o medijskoj i informacijskoj pismenosti koja će biti održana 11. marta 2021. godine u prostorijama Centra za promociju civilnog društva-CPCD-a.

Foto: Tobias Albers-Heinemann/Pixabay

Na radionicu se mogu prijaviti svi zainteresovani srednjoškolci i srednjoškolke iz Sarajeva i okoline koje su žele razvijati znanja na polju medijske i informacijske pismenosti. Učesnici i učesnice radionice će imati priliku naučiti šta je medijska i informacijska pismenost, zbog čega je ona važna, kao i šta su dezinformacije, te kakav je njihov uticaj i kako ih prepoznati. Na radionici će biti predstavljena i edukativna mobilna aplikacija o dezinformacijama. Radionica će uključivati i rad u grupama gdje će učesnici i učesnice, na konkretnim primjerima, razvijati kritičko mišljenje, te diskutovati sa grupom o temama vezanih za medijsku i informacijsku pismenost.

Radionicu će voditi novinarka Mediacentra Sarajevo Nejra Hasečić.

Planirano trajanje radionice je od 10 do 15 sati, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem e-maila nejra@media.ba.

Rok za prijavu je utorak 9.3.2021. do 23:55h. Zbog pandemije koronavirusa i poštivanja propisanih epidemioloških mjera, broj mjesta je ograničen.

Za sve učesnike radionice će biti obezbijeđen ručak i osvježenje.

Radionica se organizuje u okviru projekta Balkan Voices koje u zemljama Zapadnog Balkana Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija) provodi agencija CFI koja djeluje u okviru Ministarstva za evropske i vanjske poslove Francuske.

media.ba

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post