Pripravnički program OECD 2021

  • Početna

Rok: 28. februar 2021.
Otvoreno za: studenti koji su upisani na redovni studijski program tokom trajanja prakse u oblasti ili disciplini vezanoj za rad OECD-a
Pogodnosti: doprinos za životne troškove od oko 700 eura

Opis

Otvorene su prijave za program pripravništva OECD-a 2021. Program pripravništva OECD-a osmišljen je tako da u organizaciju dovede visoko kvalificirane i motivirane studente s različitim porijeklom da rade na projektima povezanim sa strateškim usmjerenjima generalnog sekretara i podržavaju korporativne funkcije organizacija. Njegov glavni cilj je pružiti uspješnim kandidatima priliku da poboljšaju svoje analitičke i tehničke vještine u međunarodnom okruženju. Većina praksi se nalazi u Parizu u Francuskoj.

Program stažiranja otvoren je u kontinuitetu. Studenti upisani na potpuno akreditovani studijski program (prvostupnik, master, doktorat) tokom čitavog trajanja prakse mogu se prijaviti putem interneta. Očekuje se da će odabrani pripravnici raditi na daljinu do daljnjeg.

Kvalifikacije

Praksa je otvorena za studente koji:

  • Su upisani na redovni studijski program tokom trajanja prakse u oblasti ili disciplini koja se odnosi na rad OECD-a;
  • Su dostupni na minimalno trajanje prakse od mjesec dana;
  • Imaju izvrsno znanje jednog od dva službena jezika OECD-a (engleski i francuski) i radno znanje ili spremnost za učenje drugog. Znanje drugih jezika koji se koriste u OECD-u bila bi prednost;
  • Posjeduju solidne kvantitativne i informatičke vještine;
  • Pokazuju izvrsne vještine izrade i komunikacije;
  • Su sposobni za rad u multikulturalnom i međunarodnom timskom okruženju.

Pogodnosti

Trajanje prakse je za period od jednog do šest mjeseci (može se produžiti za dodatnih šest mjeseci do ukupno dvanaest mjeseci), na puno radno vrijeme (40 sati nedeljno). OECD potiče potencijalne pripravnike da ostanu šest mjeseci kako bi stekli najbolji mogući uvid u rad u OECD-u. OECD će pripravnicima dodijeliti doprinos za životne troškove od oko 700 eura po radnom mjesecu.

Kako se prijaviti?

Za više informacija i kako biste se prijavili, posjetite zvaničnu stranicu.

 

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post