Prijavite se za “Humphrey” program stipendiranja

  • Početna

Program je raspisao konkurs za program stipendiranja za sve zainteresovane ljude širom svijeta koji žele da steknu nova znanja i vještine u SAD-u.

OBLAST:
Više oblasti.

OPIS
Humphrey Fellowship Program namjenjen je iskusnim profesionalcima zainteresovanim za jačanje svojih liderskih vještina međusobnom razmjenom znanja i razumjevanja o pitanjima od zajedničkog interesa u Sjedinjenim Državama i matičnim zemljama. Kao program bez diplome, stipendija nudi dragocjene mogućnosti za profesionalni razvoj kroz odabrane univerzitetske kurseve, pohađanje konferencija, umrežavanje i praktična radna iskustva. Tokom godine, stipendisti slijede oba pojedinačna programska cilja i usko sarađuju sa svojim kolegama iz Humphreija na radionicama i seminarima. Za razliku od tipičnog iskustva diplomiranih škola, Program ohrabruje stipendiste da putuju dalje od svog domaćina, kako bi naučili više o američkoj kulturi i umrežili se s američkim vršnjacima. Ako ste zainteresovani da proširite svoje perspektive i postanete globalni lider, Humphrey program je za vas.

USLOVI
Mogu se prijaviti preddiplomski (prvi univerzitetski ili diplomski) sa najmanje pet godina profesionalnog iskustva sa punim radnim vremenom. Ograničena ili nikakva prethodna iskustva u Sjedinjenim Državama. Demonstruisane liderske kvalitete, kao da ima zapisnik o javnoj službi u zajednici. Neophodno znanje engleskog jezika.

NAČIN PRIJAVE
Da biste pristupili aplikaciji Humphrey Fellowship-a i saznali više o prijavljivanju, molimo kontaktirajte američku ambasadu (kancelariju za odnose sa javnošću) ili binacionalnu Fulbright komisiju u vašoj zemlji –

https://me.usembassy.gov/…/hubert-h-humphrey…/

ROK ZA PRIJAVU:
U toku.

Detaljnije:

https://www.humphreyfellowship.org/

(mladiinfo.me)

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post