Kako ublažiti strah od javnog nastupa?

  • Početna

Ako se osjećate neugodno kada morate govoriti pred mnogima, imate strah od javnog nastupa ili razgovora za posao, ovo je video za vas!

U saradnji sa Miom Popić, psihoterapeutkinjom i direktoricom centra Sinergija, snimljen je video u kojem smo pripremili korisne savjete kako se pripremiti za javni nastup. U videu ćete dobiti odgovore na sljedeća pitanja: Koja je razlika između straha, stresa i anksioznosti? Koje su zdrave i nezdrave emocije u javnom govoru? Kako na njih reagiramo i kako ih ublažiti i prevladati?

Stres je prirodan. Svi koji su živi osećaju stres. „Strah od javnog nastupa veći je od straha od smrti“, ističemo riječi Mie Popić.

Glavni cilj je naučiti živjeti sa simptomima stresa, a ne potpuno ih eliminirati. Kako se osjećamo i kako ćemo se ponašati tokom javnog nastupa ovisi o tome kako razmišljamo.

Moderna nauka je potvrdila ono što je grčki filozof Epiktet rekao prije više od dvije hiljade godina: “Ne uznemiravaju nas stvari same po sebi, već ono što mislimo o njima.” Dakle, nisu drugi ljudi, njihovo ponašanje i događaji ti koji direktno izazivaju naše emocije, već način na koji ih gledamo i način na koji razmišljamo o njima.

Neuspjeh u javnom govoru? E, to je UŽASNO, Užasno, KATASTROFA!

Šta učiniti kada se pojavi ova vrsta straha, koje su tehnike najbolje pripremiti za javni nastup ili razgovor za posao, detaljnije pogledajte u videu ispod.

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post