Пријаве за стипендију за Уједињеног Свјетског Колеџа су сада отворене

  • Početna

Конкурс је намијењен ученицима других разреда четворогодишњих средњих школа у Босни и Херцеговини, а биће додијељено укупно 28 стипендија.

УВЦ Национални комитет Босне и Херцеговине расписује конкурс за стипендије за похађање колеџа Уједињеног свијета (УВЦ). Конкурс је намијењен ученицима других разреда четворогодишњих средњих школа у Босни и Херцеговини, а биће додијељено укупно 28 стипендија. Пуна стипендија покрива трошкове двогодишњег школовања у оквиру програма међународне матуре (ИБ ДП), укључујући трошкове смјештаја, хране, уџбеника и школског прибора. Након селекције, најуспјешнијим кандидатима ће бити додијељено: 23 стипендије: УВЦ Мостар (БиХ), и по једна стипендија за УВЦ Роберт Бош (Њемачка), УВЦ Адриатик (Италија), УВЦ Сјеверна Африка (Танзанија); УВЦ Чангшу (Кина), УВЦ УСА (Сједињене Америчке Државе) и једно мјесто без стипендирања на УВЦ Атлантик Колеџ (Велика Британија). УВЦ тражи ученике који су друштвено зрели и морално одговорни, а одговарајући кандидат је ученик који се остварује у школи и има широко поље ваннаставних интересовања. Важни квалитети укључују способност толерисања различитих мишљења и ставова, а искуство је показало да су најуспјешнији студенти током процеса селекције они студенти који долазе са јасном сликом о циљевима УВЦ покрета и јаким личним мотивом да им допринесу. Након стицања ИБ ДП дипломе, студентима УВЦ колеџа нуди се широк спектар стипендија за универзитете у иностранству, а такође им је омогућено и универзитетско савјетовање током студија.

Пријаве се примају до 31.01.2023.

За све детаљне информације о стипендијама и условима пријаве, посјетите www.uwcmostar.ba.

За све додатне информације или питања у вези процеса пријаве контактирајте УВЦ НЦ БиХ путем е-маил адресе: bihnc@bih.uwc.org

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post