Djevojčica otvorila biblioteku za prijatelje u siromašnom naselju u Indiji

  • Početna

Devetogodišnja djevojčica Muskan Ahirwar iz Indije, shvativši koliko su ona i njeni drugari željni knjiga i čitanja i koliko je ono važno za njih, riješila je da otvori dječiju biblioteku u siromašnom naselju Bopal u Indiji, u kojem živi. Biblioteku je pokrenula u januaru 2016. i kako kaže djeca koja su svakodnevno gluvarila okolo sada provode vijeme u ovoj improvizovanoj biblioteci na ulici. Ovo je mjesto gde deca imaju besplatan pristup knjigama i prostor za čitanje. Ono što je najvažnije, djeca koja još uvijek ne znaju da čitaju na ovom mjestu imaju priliku da nauče.

Muskan je biblioteku otvorila ispred svoje kuće i u tom trenutku biblioteka se sastojala od samo 25 knjiga. Kada se pročulo za ovu lijepu inicijativu odlučne djevojčice, knjige su počele da pristižu iz raznih krajeva Indije, kao i iz Amerike i Australije. Ljudi su željeli da pomognu i doniraju što više knjiga za obrazovanje ovih mališana tako da Muskanina biblioteka danas broji više od 700 knjiga.

Djeca u biblioteku dolaze svako veče nakon škole i provode vrijeme čitajući i zabavljajući se u isto vrijeme. Na ovom mjestu oni organizuju kvizove znanja i takmičenja u kojima pobjeđuje onaj koji pročita najviše knjiga. Djevojčica Muskan se nada da će u budućnosti imati prilike da proširi svoju biblioteku i poziva sve one koji imaju želju da se obrazuju i stiču nova znanja da pokrenu slične akcije u svojim kvartovima.

/tuzlanski.ba/

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post