Besplatna probna predavanja za novi ciklus obuke CNC operatera!

  • Početna

I ovog proljeća novi ciklus obuke u INTERA Tehnološkom Parku za jedno od najtraženijih zanimanja na svijetu – CNC operater!

  • Vještine za zaposlenje u industriji

Obuka nudi zaokružen set znanja i vještina za rad u stvarnom industrijskom okruženju, počevši od elementarnih znanja (čitanja tehničkih crteža, poznavanja materijala i reznih alata, itd.), preko glavnih vještina (umjeravanje alata i obratka, programiranja G-koda, itd.) pa sve do tehnoloških listi, radnih naloga, mjernih protokola i mjera zaštite na radu – sve ono što pravi industrijski CNC operater mora znati da bi obavljao svoj posao samostalno i kvalitetno. Pored svega toga, obuka naglašava i usađuje elemete ponašanja koje krase svakog vrhunskog CNC operatera: staloženost, preciznost, urednost, sistematičnost i točnost.

  • Oprema industrijske razine

Obuka se odvija na najmodernijim mašinama, reznim alatima i mjernoj opremi koje su industrijskog standarda po pitanju snage, kapaciteta i preciznosti – na kojima se stječe uvid i osjećaj što znači obrada tehničkih materijala (alatni čelici, legirani aluminij, itd.). Samo ovakva znanja su ulaznica u karijeru pravog industrijskog CNC operatera – za razliku od drugih obuka koje pod nazivom „CNC operater“ nude vještine rukovanja nisko-produktivnim strojevima koji su u najboljem slučaju na modelarskom ili hobby nivou primjene obrade drveta i nemetalnih materijala.

  • Industrijski „tips & tricks“

Nakon ovladavanja svim temeljnim vještinama, obuka obuhvaća i poseban set vježbi kojima se pruža uvid u niz „malih tajni velikih majstora“ iz industrijske prakse (npr. za upinjanje i pozicioniranje obratka, postizanje okomitosti i paralelnosti radnih ploha, korištenja same CNC mašine za provjeru kritičnih dimenzija, itd.) od strane iskusnih CNC operatera koji svakodnevno rade i kontinuirano se usavršavaju u zahtjevnoj industriji CNC obrade metala.

  • Novitet u programu obuke

Ovaj novi ciklus obuke CNC operatera uvodi i jedan novitet – program obuke je upotpunjen i rukovanjem CNC routera za obradu pločastih materijala (drvo, plastične mase, obojeni metali). CNC routeri se mogu koristiti za izradu predmeta kao što su rezbarije na vratima, unutarnje i vanjske dekoracije, natpisne ploče, kalupi, namještaj, muzički instrumenti, modeli od pjenastih materijala kao i za graviranje gotovo bilo koje vrste. Osim toga, CNC routeri se primjenjuju i za automatizaciju procesa obrezivanja vanjskih rubova u proizvodnji dijelova od kompozitnih materijala i termooblikovane plastike.

Početak novog ciklusa obuke je planiran za ponedjeljak, 25.4.2022. godine. Tijekom tri mjeseca polaznici obuke prolaze kroz tri modula – teorijski dio i dva modula praktičnog rada na CNC glodalici i CNC tokarilici u centru za obuke INTERA TP-a. Pored same obuke, INTERA Tehnološki Park polaznicima pruža priliku za ostvarivanje kontakata s poslodavcima koji traže nove kadrove u ovoj struci.

Za sve zainteresirane, kako bi dobili što jasniji uvid u ono što obuka nudi, besplatna probna predavanja održat će se u četvrtak, 14.4.2022. godine u 17h. Vrata su širom otvorena ovaj dan – dođite i uvjerite se u kvalitetu naše obuke, a čut ćete i iskustva naših bivših polaznika zaposlenih u industriji.

Broj mjesta na obuci je ograničen. Zato ne čekajte i već danas se prijavite da usavršite svoje vještine i otvorite si nove horizonte u karijeri! Za sve detaljne informacije o obuci i samoj prijavi obratite se na htec@intera.ba.

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post