ZAŠTO UPISATI FAKULTET POLITIČKIH NAUKA?

  • Početna

Ne postoji tajna formula koju vam možemo otkriti i pomoći vam da izaberete konkretno šta želite studirati. Uostalom, nije nam cilj da upišete nešto što ne oslikava vaše ambicije, želje, vještine, sposobnosti, mogućnosti. Mi smo otvoreni za sve potencijalne studente i studentkinje – da pomognemo, usmjerimo, savjetujemo. Fakultet političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci je prava adresa za vas, jer smo potpuno usklađeni sa potrebama tržišta rada i savremenim pozivima u novom informacionom društvu.

Pozivamo vas da prođete kroz ovaj tekst i provjerite svoju zainteresovanost za neko od naših 7 usmjerenja.

Za sebe kažete da volite istraživati ljude i tražiti razloge zašto se ponašaju na baš takav način?

Naš Studijski program primijenjene sociologije vam omogućava da naučite sve o društvu, te da budete spremni za rad u školi, pojedinim kompanijama ili u istraživačkoj agenciji. Ako ste dobri u organizaciji ljudi i radnih zadataka, ako vas zanima oblast rada i ljudskih resursa, preporučujemo vam da upišete smjer Organizacija, rad i ljudski resursi. Ukoliko ste više tip za analizu podataka i društvenih trendova, idealan za vas je smjer Društvena analitika.

U srednjoj školi ste obožavali pisati pismene vježbe? Učestovovali ste u pisanju sadržaja za školski list? Ako su tvoji odgovori potvrdni, onda je Studijski program novinarstva i komunikologije pravo mjesto za tebe. Naš Fakultet vam nudi dva usmjerenja na ovom studijskom program:

Multimedijalno novinarstvo je više za one koji žele da nauče kako kreirati multimedijalne novinarske sadržaje, uz korištenje fotografija, ilustracija, video i audio materijala, infografika i slično.

Odnosi s javnoću se bave kreiranjem kampanja u novim medijima, kriznom komunikacijom i izgradnjom imidža, pa ako vas zanima ove teme – na pravom ste mjestu.

Ukoliko ste uvijek u prvom redu kada treba nekome pomoći, kada ne možete trpiti nepravdu oko vas, razmislite o našem studijskom programu socijalnog rada. Naučićete sve o najboljim načinima da se pomogne drugima kojima je vaša pomoć neophodna. Potpuno inovirani Studijski program socijalnog rada posjeduje idealnu kombinaciju teorije i prakse, pa niko neće biti uskraćen za bilo koji oblik znanja.

Ako volite pratiti političke procese poput međunarodnih događaja i izbornih ciklusa, ili bi ste voljeli raditi u nekoj državnoj instituciji – Studijski program političkih nauka će vam ponuditi sve što trebate znati o tome. Zanima vas znanje o javnoj administraciji? Nema problema, smjer Javna administracija je usmjeren na politikološka, pravna i društvena znanja iz te oblasti. Ukoliko ste više zainteresovani za međunarodne odnose i diplomatiju, nudimo vam smjer Međunarodni odnosi.

Imate posebno izgrađene radne navike i želite više? Fakultet političkih nauka će obezbijediti najboljem studentu posao u obliku jednogodišnjeg pripravničkog staža, što je najbolja polazna tačka vašeg napredovanja u akademskoj ili profesionalnoj karijeri. Pored toga, na našem Fakultetu postoje 3 studentske organizacije i mnogo prilika za unapređenje znanja. Takođe, imamo potpisane sporazume sa univerzitetima iz inostranstva, tako da postoji mogućnost odlaska na studentsku razmjenu.

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post