Prijavite se za besplatan onlajn kurs socijalne promjene UNICEF-a

  • Početna

Univerzitet u Pensilvaniji i Dječiji fond UN su raspisali onlajn kurs socijalne promjene za sve one koji žele da uče o društvenim normama i društvenim promjenama.

OBLAST:
Društvene norme, društvene promjene.

OPIS
Univerzitet u Pensilvaniji i Dečiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) zajedno pokreću besplatan masovni otvoreni online kurs o društvenim normama i društvenim promjenama. Kompletni kurs, koji se sastoji od jednog teorijskog i jednog praktičnog dijela – četvoronedjeljnog kursa, uči se u potpunosti na engleskom jeziku. Studenti koji su već pohađali prethodne časove kursa ocjenili su prvi dio kursa sa 4,5 a drugi dio kursa sa 5,0 od 5,0 mogućih bodova. Prvi kurs će naučiti studente kako razlikovati socijalne norme od društvenih konstrukcija, poput običaja ili konvencija. Ove razlike su ključne za efikasne intervencije politike koje imaju za cilj stvaranje novih, korisnih normi ili uklanjanje štetnih. Kurs uči kako mjeriti društvene norme i očekivanja koja ih podržavaju i kako da odluče da li izazivaju specifično ponašanje. Kurs razmatra nekoliko pitanja koja su usko povezana sa ljudskim pravima, kao što su dječji brak, rodno nasilje i prakse sanitacije. Drugi dio kursa proučavaće društvene promjene, alate koji se mogu koristiti za sprovođenje promjena i primjeniti u praksi sve što smo naučili u prvom djelu kursa.

USLOVI
Mogu se prijaviti svi zainteresovani kandidati širom svijeta. Nema posebnih uslova prijave.

NAČIN PRIJAVE
Ukoliko želite da se prijavite neophodno je registrovati se na sljedećem linku: https://www.humanrightscareers.com/…/unicef-launches…/

ROK ZA PRIJAVU:
U toku.

Detaljnije: www.humanrightscareers.com

mladiinfo.me

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post