Prijavite se za Ajnštajn stipendije

  • Početna

Otvorene su prijave za Ajnštajn stipendiju 2024. Ajnštajn forum i Vitenštajn fondacije nude stipendiju za izuzetne mlade mislioce koji žele da se bave projektom u oblasti koja je drugačija od drugih u njihovom prethodnom istraživanju.

OBLAST:

humanističke, društvene i prirodne nauke

OPIS

Svrha stipendije je da podrži one koji su, pored vrhunskog rada u svojoj oblasti specijalizacije, otvoreni i za druge, interdisciplinarne pristupe – po uzoru na Alberta Ajnštajna. Stipendija uključuje smještaj od pet do šest mjeseci u vrtnoj kućici Ajnštajnove vikendice u Kaputu, Brandenburg, samo na maloj udaljenosti od univerziteta i akademskih institucija u Potsdamu i Berlinu. Na kraju perioda stipendiranja, od stipendiste se očekuje da predstavi svoj projekat na javnom predavanju na Ajnštajn forumu i u Vitenštajn fondaciji. Ajnštajn stipendija nije namijenjena kandidatima koji žele da završe akademske studije koje su već započeli.

USLOVI

Da biste se prijavili za Ajnštajn stipendiju, morate biti mlađi od 35 godina i imati univerzitetsku diplomu iz humanističkih, društvenih ili prirodnih nauka.

NAČIN PRIJAVE

Prijava treba da sadrži: biografiju, prijednog projekta na dvije stranice i dva pisma preporuke i poslati je na: fellowship@einsteinforum.de

Detaljnije na:

https://opportunitydesk.org/2023/01/11/einstein-fellowship-2024/

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post