Poziv za sudjelovanje u “Maloj školi kritičkog propitivanja prošlosti”

  • Početna

Da li vjerujete svemu što učite u školi?  Zanima li vas i druga strana prošlosti? Koliko vas je obrazovanje podsticalo na kritičko mišljenje i kako politika utiče na to što učite?

Ukoliko želite da propitate ova pitanja, prijavite se za učešće na petu po redu “Malu školu kritičkog propitivanja prošlosti” koja će se održati 27. i 28. februara preko online platforme Zoom.

Pravo na učešće imaju osobe sa područja Bosne i Hercegovine, starosti od 16 do 26 godina. Ukupan broj planiranih učesnika/ca je 10. 

Krajnji rok za prijave: 24.02.2020. do 15:00.

“Malu školu kritičkog propitivanja prošlosti” organizuje Centar za mlade “Kvart” uz podršku National Endowment for Democracy.
Učesnici/ce će kroz dvodnevnu radionicu imati priliku da se upoznaju sa osnovnim teorijskim konceptima tranzicione pravde, društvenim iskustvima prevazilaženja traumatične prošlosti, razvijanjem kritičkog razmišljanja prema društveno-političkim dešavanjima u prošlosti te kako pojedinac/ka mogu da doprinesu navedenim procesima.

Odabrani učesnici/ce će biti obavješteni pute e-maila, te će im na mail biti poslana agenda i sve osnovne informacije.

Popunjen obrazac sa naznakom za “Malu školu kritičkog propitivanja prošlosti” možete da pošaljete na e-mail: czmkvart@gmail.com

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE!

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post