Poziv Na Radionicu Za Mlade Iz Jablanice

  • Početna

UG “Ruke” uz podršku IOM-a implementira projekat ” Angažiranje mladih u ekološke i društveno-ekonomske održive inicijative ”

Projekat ima za cilj širenje ekološke svijesti i angažovanje mladih na rješavanju ekoloških problema i pitanja kako lokalno tako i globalno, a kroz dva mjeseca trajanja projekta uključit će se tri lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini i to grad Bijeljina, Bihać i Jablanica.

Nakon uspješno završenih radionica u Bijeljini i Bihaću u 2022. godini, očekuje nas radionica sa mladima u Jablanici. Radionica za mlade će se održati od 10.02 do 12.02.2023. godine u omladinskom klubu “Pod istim suncem” u Jablanici. Kroz tri dana trajanja radionica mladi će imati priliku prisustvovati radionicama interaktivnog tipa (teorijski dio prva dva dana) te će treći dan biti uključeni u akciju sadnje drveća.

Radionice su osmišljene na način da mladima nude nove perspektive i rješenja za ekološke probleme u Bosni i Hercegovini te da potaknu kritičko razmišljanje. Svaka sesija koja će biti realizirana sastoji se iz niza praktičnih vježbi koje potiču kreativnost i timski duh. Za mlade smo također pripmemili Kahoot kviz o ekologiji, a one najaktivnije ćemo nagraditi ecofriendly nagradama.

Učešće u radionici je besplatno. Učesnici će tokom tri dana učešća imati obezbijeđenu hranu i osježenje koje će biti služeno na predviđenim pauzama. Za učesnike kojima je potrebno opravdanje za izostanak sa nastave, Udruženje građana “Ruke” se obavezuje da će isto izraditi i uručiti učesnicama na kraju radionice.

O agendi radionice svi prijavljeni će biti obaviješteni putem e-maila koji ostave u prijavi.

Svi učesnici će nakon održane radionice dobiti potvrdu o učešću u istoj.

Pravo prijave imaju sve mlade osobe dobi od 15-30 godina iz Jablanice. Za zainteresirane srednjoškolce koji budu učestvovali sva tri dana, UG “Ruke” će izdati opravdanje za odustvo sa nastave na dan 10.02.2023. godine.

Prijave na linku: https://forms.gle/X1rTEHchVn22ookF9

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post