Politička škola – Youth Left Week 2021

  • Početna

Friedrich-Ebert-Stiftung BiH (FES) i Forum lijeve inicijative (FLI) organizuju Političku školu – Youth Left Week koja će se održati od 6. do 10. aprila 2021. godine u online formatu putem Zoom platforme.

ŠTA JE TEMA POLITIČKE ŠKOLE?
Politički spektar, izborni procesi, pitanja ravnopravnosti, prava radnika_ca, socijalne politike, politika i komunikacije, samo su neke od teme o kojima će biti riječi na ovogodišnjoj Političkoj školi. Uz to, pripremili smo mnoštvo interaktivnog sadržaja i različitih formata koji osim predavanja i radionica uključuju intervjue, filmove i druge vidove neformalne edukacije.

KO MOŽE UČESTVOVATI?
Ukoliko imaš između 18 i 30 godina, živiš u Bosni i Hercegovini, sebe smatraš politički lijevo orijentiranom osobom ili si istaknuti/a mladi/a lider/ka u svojoj lokalnoj zajednici kroz omladinski ili građanski aktivizam, te želiš saznati više o gore navedenim temama, onda je ovo program za tebe. Politička škola će ti dati priliku da razmijeniš iskustva sa drugim mladim ljudima širom BiH, te unaprijediš svoja znanja i vještine za društveno i političko djelovanje.

ŠTA JOŠ DOBIJAM UČEŠĆEM U ŠKOLI?
Svi koji uspješno završe Političku školu imaju mogućnost prijave za učešće na Akademiji socijalne demokratije koja predstavlja napredni nivo političke edukacije organizovane u četiri modula. Po završetku Političke škole će svim učesnicima_ama koji uspješno završe program biti dodijeni certifikati. Za uspješan završetak programa je potrebno da uzmete učešće u najmanje 80% cjelokupnog programa Škole.

KAKO SE PRIJAVITI?
Svi zainteresovani koji ispunjavaju gore navedene uslove mogu se prijaviti za učešće najkasnije do 29. marta 2021. godine do 12.00h popunjavanjem ovog linka. Aplikacije zaprimljene nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.

DODATNE NAPOMENE
Program Političke škole će se realizovati u poslijepodnevnim terminima u trajanju od dva do dva i po sata. Detaljna agenda će biti dostavljena učesnicima_ama nakon procesa selekcije i potvrde učešća. Za sve dodatne informacije nam se možete obratiti na: +387 33 612 529 ili info@fli.ba.

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post