OSCE-ova stipendija za mir i bezbjednost 2023

  • Početna

KADA
29. maj 2023. (cijeli dan) – 28. jul 2023. (cijeli dan)

GDJE
9 sedmica online i 1 sedmica uživo u Beču, Austrija

ORGANIZATOR
Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OSCE)

Stipendija OSCE-a za mir i sigurnost na području OSCE-a nastoji osnažiti mlade profesionalce, posebno žene, da se angažuju u sektoru sigurnosti, posebno u oblasti političko-vojne sigurnosti. Kurs naglašava prevenciju sukoba, rješavanje, upravljanje i postkonfliktnu rehabilitaciju; kroz kontrolu naoružanja, razoružanje i neproliferaciju; ka izgradnji povjerenja i sigurnosti na području OSCE-a.

Program obuke sastoji se od dvije komponente: devetosedmičnog online kursa zasnovanog na upitima koji počinje 29. maja 2023. i jednonedeljnog kursa uživo u Beču (rezervisano za uspješne diplomirane žene) u jesen 2023. godine.

Program obuke će se održati na engleskom jeziku i pruža opštu orijentaciju i znanje o prevenciji i rješavanju sukoba kroz kontrolu naoružanja, razoružanja i neproliferacije, sa posebnim fokusom na instrumente OSCE-a koji se bave ciklusom sukoba u regionu.

Ovaj kurs je namijenjen mladim stručnjacima (22-32 godine), sa minimalnom diplomom prvostupnika ili ekvivalentnom univerzitetskom diplomom.

Saznajte više i prijavite se ovdje: https://forms.gle/iKdAeU18aMu2efY19

Poziv za podnošenje prijava zatvara se 10. aprila u 23:59 sati. (CEST, vrijeme u Beču).

Više informacija ovdje

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post