Moguće razdvajanje srednje Poljoprivredno-medicinske škole

  • Početna

Odjeljenje za obrazovanje brčanske Vlade pokreće inicijativu za razdvajanje srednje Poljoprivredno-medicinske škole i to na način da se formira zasebna srednja Medicinska škola. Prije praktičnog pokretanja ideje oko razdvajanja Poljoprivredne i Medicinske škole, koja u Brčkom sada djeluje kao jedna srednjoškolska ustanova, treba izraditi Elaborat opravdanosti reorganizacije.

„Vjerujem da opravdanost postoji naročito imajući u vidu da ukoliko ideja dobije podršku, pored postojećih smjerova medicinskog, farmaceutskog i stomatološkog tehničara, bili bi uspostavljeni i smjerovi fizio-tarapeutski, akušersko-ginekološki i laboratorijski tehničar“, rekao je šef Odjeljenja Zoran Bulatović. 

U Odjeljenju smatraju da bi ovakva reorganizacija sa zasebnom srednjom Medicinskom školom, obavezala na angažovanje još kvalitetnijeg nastavnog kadra.

„Sve to doprinijelo bi i boljoj pripremi naših učenika za eventualno studiranje na Medicinskim fakultetima, što je preduslov za stvaranje inače deficitarnog ljekarskog kadra“, naglasio je Bulatović.

Inače od sadašnje ideje pa do konkretne realizacije protekla bi najmanje godina dana.

“Svakako da Medicinska škola kao zasebna ustanova nebi mogla početi funkcionisati u narednoj školskoj godini. Vjerovatno bi se to desilo u 2023-24. školske godine i to pod uslovom da kompletna ideja dobije podršku parlamentarne većine“, zaključio je Bulatović.

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post