Međunarodna ljetna škola Sarajevo: “Uloga tranzicijskog pravosuđa u izgradnji ljudskih prava i prava u post – konfliktnim društvima”

  • Početna

Udruženje „PRAVNIK“ zajedno sa partnerskom organizacijom Konrad Adenauer Stiftung – Program vladavine prava Jugoistočna Evropa sa ponosom otvara postupak prijavljivanja za 14. izdanje MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA SARAJEVO 2020

„ULOGA PRELAZNIH PRAVOSUĐA U OBNOVLJAVANJU LJUDSKIH PRAVA I PRAVILA PRAVA DRUŠTVA POSLIJE SUKOBA “

ŠTA

Udruženje „PRAVNIK“ zajedno s partnerskom organizacijom Konrad-Adenauer-Stiftung, Program vladavine prava Jugoistočna Europa, ponudit će potpuno akreditiranu međunarodnu ljetnu školu Sarajevo 2020 na temu „Uloga tranzicijske pravde u obnovi ljudskih prava i vladavine prava u pošti -konfliktna društva “između 4. i 15. avgusta 2020. godine.

GDJE

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

ZAŠTO/CILJ

  • Osnažiti buduće donosioce odluka za uspostavu vladavine prava i ljudskih prava u tranzicijskim zemljama.
  • Proširiti teorijske i praktične vještine polaznika.
  • Uticati na promjene u tranzicijskim zemljama prema održivoj vladavini prava i poštivanju ljudskih prava.

KO SE MOŽE PRIJAVITI

Program potiče prijave do 30 diplomiranih i doktorskih studija pravnih i srodnih disciplina (mlađih od 35 godina); uključujući ograničen broj studenata i mladih profesionalaca iz jugoistočne Evrope, Evrope i SAD-a.

NAKNADA ZA UČEŠĆE:

Naknada za sudjelovanje u ISSS-u iznosi 200 € i pokriva smještaj, većinu obroka i radnog materijala. Studenti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Republike Moldavije i Srbije ispunjavaju uvjete za prijavu za smanjenje kotizacije za učešće u iznosu od 50% (100 €). Naknada za sudjelovanje plaća se prije vašeg dolaska, a odabrani učesnici dobit će detaljne informacije.

ROK ZA PRIJAVE JE 25. JUNI 2020., 23:59:59.

Ako vas zanima, sve ostale relevantne informacije i online obrazac za prijavu dostupni su na službenoj web stranici ISSS 2020 www.pravnik-online.info ili nas kontaktirajte na info@pravnik-online.info.

Više informacija možete pronaći ovdje

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post