Ekonomski fakultet – Sveučilište u Zagrebu

  • Početna

Ekonomski fakultet – Zagrebosnovan je 1920. godine i predstavlja najstariju instituciju visokog obrazovanja u području ekonomije i poslovne ekonomije u Republici Hrvatskoj, ali i u širem međunarodnom okruženju. Ekonomski fakultet – Zagreb jedna je od 31 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu koje je osnovano 1669. godine, što ga svrstava među najstarija sveučilišta u Europi. Na temelju rezultata svoga djelovanja na gospodarskom, društvenom i političkom planu, brojnošću aktualnih studenata i članova Alumni zajednice, brojnošću i kompetencijama svojih nastavnika, suradnika i pratećih djelatnika, dodijeljenim međunarodnim akreditacijama i plejadom vrsnih znanstvenika, menadžera, poduzetnika i političara koji djeluju u praksi, Ekonomski fakultet – Zagreb predstavlja vodeću i najveću instituciju ekonomskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj i široj regiji.

Ekonomski fakultet – Zagreb izvodi studijske programe na svim razinama studiranja i to: preddiplomske i specijalističke diplomske stručne studije, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije, zatim preddiplomske i diplomske sveučilišne studijske programe na engleskom jeziku, kao i poslijediplomske specijalističke i sveučilišne doktorske studijske programe iz područja ekonomije i poslovne ekonomije te ekonomije i globalne sigurnosti. Svi studijski programi Ekonomskog fakulteta – Zagreb usklađeni su prema načelima Bolonjske deklaracije i posjeduju valjane dopusnice izdane od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ekonomski fakultet – Zagreb trenutno pohađa preko 8.500 studenata na svim razinama studija, a svake godine na različitim studijskim programima svoj studij završi oko 1.500 studenata.

Korisne informacije za buduće studente:

Opće informacije

Međunarodna razmjena studenata

Stipendije, prakse i poslovi

Dokumenti

Sveučilište u Zagrebu Ekonomski fakultet
Trg J.F. Kennedyja 6, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 1 238 3333
Fax: +385 1 233 5633
Press: pr@efzg.hr

Website: https://www.efzg.unizg.hr/

 

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post