Dan karijere 2021

  • Početna

Dan Karijera je koncipiran kao jednodnevni seminar koji treba da okupi osobe koje su postigle određene poslovne uspjehe u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije, vlasnike i direktore kompanija, inovatore i istaknute uspješne svršene studente Poljoprivredno-prehrambenog i srodnih fakulteta.

Mi iz Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, Dan Karijera vidimo kao jedinstvenu priliku da studenti, ali i drugi zainteresirani dođu u kontakt sa osobama koje su se u toku svoga rada susreli sa određenim izazovima, poteškoćama i idejama, a žele studentima udijeliti savjete i sugestije. Svih ranijih godina, netom nakon Dana Karijera, bila je osjetna motiviranost mladih ljudi za konstantno ulaganje u sebe i osnaženost u njihovim namjerama, što je svakako i osnovni cilj projekta.

Mladi na ovaj načim treba da uvide da je moguće samostalno se uhvatiti u koštac sa svim izazovima koje nosi budućnost njihovog profesionalnog razvoja, ali i da je poželjno napraviti korak više – osamostaliti se u poslu, osnivanjem poljoprivrednog gospodarstva, prerađivačkog pogona, firme ili kreiranjem vlastitog radnog mjesta na neki drugi način.

O kvalitetu događaja govori i činjenica da je Dan Karijera najstariji projekat Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, održava se još od 2016. godine, a broj posjetitelja je svake godine sve značajniji.
Ovogodišnji Dan Karijera će se, zbog epidemiološke situacije, održati online, putem platforme Google Meet, ali sve ostalo ostaje isto – govornici su interesantni, priče su inspirativne, a iskustva neprocjenjiva.

Link za pristup Google Meet-u bit će objavljen naknadno.

Facebook link

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post