BRČKO: U TOKU JE JAVNI POZIV ZA PREKVALIFIKACIJU I DOKVALIFIKACIJU RADNIKA

  • Početna

U distriktu Brčko u toku je javni poziv za prekvalifikaciju i dokavalifikaciju u njemačka zanatska zanimanja, rekla je direktor Zavoda za zapošljavanje Tamara Duvnjak Mitrović.

Mitrovićeva je navela da odabrani kandidati imaju obezbijeđen šestomjesečni kurs njemačkog jezika u Gete institutu u Sarajevu, a za to vrijeme polaznici kursa imaće obezbijeđenu stipendiju od 780KM za boravak u Sarajevu.

„Nakon kursa obezbijeđen  je odlazak nezaposlenih lica na jednogodišnju praksu u Njemačku, gdje ce steći nova znanja i vještine u skladu sa obrazovnim i strukovnim standardima Njemačke, pojasnila je Mitrovićeva.

Mitrovićeva je rekla da je riječ o projektu „Zanati nude budućnost“ kojim je predviđeno povećanje kompetencija na tržištu rada.

Ona je navela da su projektom podržana zanimanja eletričar, metalostrugar i instalater za sanitarije, grijanje i klimatizaciju.

Projekat je koncipiran tako da se prijave, kao i intervjui  izabranih kandidata vrše online i da se na javni poziv, koji je otvoren do 30. aprila, mogu prijaviti svi zainteresovani  radnici.

Mitrovićeva je reka da su usloi koje kandidat mora da ispuni  za prijavu jeste da je državljanin BiH, da ima najmanje trogodišnje srednje obrazovanje i odgovarajuće kvalifikacije navedene u javnom pozivu.

„Programom je planirano da bude podržano 40 radnika na nivou BiH po godini. Projekat će trajati tri godine, a na teritoriji BiH sprovodi ga Agencija za rad i zapošljavanje u BiH, u saradnji sa entitetskim  i  zavodom  za zapošljavanje distrikta, te Saveznom agencijom  za rad u Njemačkoj“. Dodala je ona.

Javni poziv je objavljen na internet stranici Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta.

 

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post