5 besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija

  • Početna

Kreativno uređivanje fotografija osim što je zabavno, odličan je način da dobiješ nešto više od svoje fotografije. Nije čak ni važno da li imaš najnoviji, najbolji telefon sa najboljom kamerom ili stariji, jeftiniji telefon. iPhone App Store i Google Play Store na Androidu su prepuni odličnih besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija koje tvojim postojećim snimcima mogu dati potpuno novi izgled. Odabrali smo 5 besplatnih aplikacija koje će tvoje fotografije podići na jedan viši nivo. 

Snapseed

Snapseed u vlasništvu Google-a nudi širok raspon alata za ekspoziciju i boje za prilagođavanje slika, ali takođe ima mnogo filtera, od vintage stilova do modernog, prodornog HDR izgleda. Mogućnost slojevitosti efekata učiniće posebnom svaku fotografiju.

Besplatno na iOS i Android.

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom ostaje industrijski standard za profesionalne fotografe, a mobilna verzija je uglavnom ista. Ova aplikacija nudi naljepnice, animacije ili emotikone, ali ćeš dobiti finu kontrolu nad svojom fotografijom. Aplikacija koja se često koristi za uređivanje vlastitih fotografija na iPhoneu i iPadu, zato što se fotografije sinhroniziraju u oblaku, što omogućava da uređivanje počneš na jednom uređaju, a nastaviš na drugom.

Osnovne funkcije su dostupne besplatno na iOS i Androidu.

Adobe Photoshop Expres

Photoshop Express ima mnoge od istih funkcija kao i Lightroom, uključujući opcije za uređivanje ekspozicije, kontrasta i boja. To je sjajan alat za podešavanje fotografija. Posjeduje i pristojan izbor filtera i tekstura preklapanja, kao i alate za pravljenje cool kolaža.

Besplatno na iOS i Android.

PicsArt

PicsArt ima ogroman raspon alata za uređivanje, od osnovnih podešavanja kao što su ekspozicija i kontrast, do bioskopskog gradiranja boja i dramatičnih filtera koji pretvaraju fotografiju u umjetnička djela nalik slikama. Postoji mnoštvo opcija za ton i oblik lica na selfijima.

Osnovne funkcije su dostupne na iOS i Androidu.

VSCO

VSCO je započeo svoj put stvarajući unaprijed  postavke boja za Lightroom, a njegovi korijeni su jasni u aplikaciji danas. Umjesto da nudi naljepnice i animirane GIF-ove za Snapchat entuzijaste, VSCO se bavi vještijim filmskim filterima u boji. Aplikacija ima veliki raspon postavki, uključujući izgled dizajniran da oponaša klasične rolne filma iz Fujifilma, Kodaka i Ilforda. Ima i veliki izbor crno-bijelih filtera, što ga čini odličnim izborom za eksperimentisanje.

Osnovne funkcije dostupne na iOS i Androidu.

– ultra.ba

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post